maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pikku hiljaa...

Juuri sillä tahdilla meidän muuttolaatikoiden tyhjennys etenee. Pikku hiljaa.

Talosta paljastuu uusia puolia sitä mukaa, kun hommat edistyvät. Joskus ne ovat mieleisiä yllätyksiä. Joskus taas vain kannattaa sulkea silmät, ja yrittää totuttaa itsensä uuteen ajatukseen. Helpostihan se mieli tottuu. Vaikeinta on vain päästä sen ensimmäisen "pettymyksen" yli...

Eilinen "edistysaskel" kuuluu sarjaan "kiva yllätys". Viikonlopun synttärireissulta palattuamme, päätimme repiä muksujen kanssa rappusten suojat pois. Ei siinä kauaa mennyt, kun tyttö repi pahvit pikkuveljensä kanssa. Miten paljon talon ilme voikaan muuttua pelkkällä portaiden siivouksella... Hurjasti!

Näin portaat eilen ensi kertaa ilman suojia, ja ne näyttävät mielestäni todella HYVILTÄ.

Muutama heikkous niilläkin on... Eli tummissa askelmissa pöly tahtoo herkästi näkyä, ja askelmien hahmotus on nyt hämärässä asteen verran vaikeampaa niiden tummuuden takia. Mutta onneksi meillä on ledi jokaisen askelman kohdalla.

Kaiteet ja askelmat on sävytetty alakerran tumman harmaan laattalattian mukaan.

Halusin portaiden yläpäähän lapsiportin. Ihan vain sen takia, että saan nukkua yöni rauhassa, kun ei tarvitse pelätä unisten lasten kompastuvan niissä. Meidän neljävee poika tulee lähes joka yö mun viereen nukkumaan. Usein vasta aamuyöllä. Nyt voin onneksi nukkua rauhallisin mielin, kun tiedän portin olevan kiinni. Muuten me ei tarvittaisikaan porttia... Pojat tulevat tosi hienosti alas, vaikka eivät ole aikaisemmin tottuneet rappusissa kulkemiseen. Aika ajoin muistuttelen varmuuden vuoksi, että portaissa ei leikitä eikä kilpailla. Ei sitä pieni mieli muuten muistaisi! :)

2 kommenttia:

Irena kirjoitti...

Mä olen taas niiiiin kade että saat purkaa jo muuttolaatikoita..
Huokaus.

Meille tulee kokovalkoiset portaat, saa nähdä kuinka ne hahmottaa. Ja lapsiportit muistaakseni molempiin päihin.

Catherine kirjoitti...

Olipas hyvä, kun satuin tänne. Olen kanssa huolehtinut portaista. Meidän talo valmistuu varmaan alkuvuodesta 2013 ja lapset on silloin 4v ja vajaa 3v. ja miettinyt että ei kai noin isoille voi enää laittaa porttia. Huolehdin vain, kun ei noihin rappusiin ole totuttu. Mutta jospa miettisikin tuota yläportin laittoa vain. Juurikin oman mielenrauhan vuoksi. :)